You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Εκδήλωση

 20 Αυγούστου, 2017

Ταξίδι στη Σερβία 20/8/17 – 28/8/17

Μέσα στα πλαίσια ευημερίας των ασθενών-μελών, ο Σύνδεσμος σχεδόν κάθε χρόνο διοργανώνει εκδρομές στο εξωτερικό.
Η φετινή εκδρομή στο εξωτερικό έγινε στη μαγευτική Σερβία από τις 20/8/17-28/8/17 με το τουριστικό γραφείο TOP KINISIS.
Στη εκδρομή έλαβαν μέρος μέλη και φίλοι του Συνδέσμου, καθώς επίσης και μέλος του Δ.Σ., όπου συνόδευε τους ασθενείς.
 

 

Πρόγραμμα εκδρομής

 
Σερβία
Αναχωρήσεις: 20/8 
 
Πτήσεις:
LCA - BEG   JU 507    04.05 - 05.40
BEG - LCA   JU 506    23.55 - 03.20 
 
Διανυκτερεύσεις: Βελιγράδι (4), Κράλιεβο (2)
 
1η Μέρα: Λάρνακα - Βελιγράδι – Ξενάγηση στο Ιστορικό κέντρο -Φρούριο Καλεμεγκτάν – Καφές στο κέντρο της πόλης 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Λάρνακας και αναχώρηση για Βελιγράδι. Άφιξη, παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο, άμεση παραλαβή δωματίων και πρόγευμα. Ξεκούραση και ακολουθεί περιπατητική ξενάγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Θα διασχίσουμε την κεντρικότερη πλακόστρωτη εμπορική οδό Κνέζ Μιχαήλοβα, θα δούμε την πλατεία δημοκρατίας και το συντριβάνι στην αρχή της οδού και προχωρώντας θα θαυμάσουμε αρκετά παλαιά κτήρια, πανεπιστημιακές σχολές και θα καταλήξουμε στην Μητρόπολη του Βελιγραδίου. Θα σας κεράσουμε καφέ σε κοντινή καφετέρια και ακολούθως θα συνεχίσουμε προς το φρούριο/πάρκο Καλεμεγκτάν, γνωστό ως η Ακρόπολη του Βελιγραδίου, όπου θα επιβιβαστούμε σε μικρό τρενάκι για να δούμε το απέραντο αξιοθέατο. Το φρούριο υπήρξε οχυρό, σύνορο μεταξύ Ανατολής με Δύση, έχοντας μεγάλη σημασία ή ύπαρξη του στους αιώνες. Θα περάσουμε τη κύρια πύλη για να δούμε από ψηλά την φανταστική θέα των ποταμών Σάβα και Δούναβη, το πολεμικό νησί, το νέο Βελιγράδι, τον πύργο Νεπόισα όπου μαρτύρησε από τους Τούρκους ο Ρήγας Φεραίος και το άγαλμα του νικητή. Βγαίνοντας από το Καλεμεγκτάν και τελειώνοντας το περίπατο μας θα πιούμε τον καφέ μας στο κέντρο της πόλης . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. 
 
2η Μέρα: Βελιγράδι - Πανοραμική Περιδιάβαση - Μίνι κρουαζιέρα
Μετά το πρόγευμα θα έχουμε πανοραμική ξενάγηση της πόλης. Θα περάσουμε τον ποταμό Σάββα για το Νέο Βελιγράδι όπου θα δούμε την μοντέρνα πόλη του Νέου Βελιγραδίου και τη νέα γέφυρα Άτα Τσιγκάνλια, υποβασταζόμενη από ένα πυλώνα στο κέντρο, μεγαλύτερος σε μέγεθος στο κόσμο. Θα περάσουμε από το πάρκο Τόπσιντερ από την αριστοκρατική περιοχή Ντέτινιε, θα σταματήσουμε στο μουσείο Τίτο όπου θα μπορούμε να επισκεφθούμε το μουσείο (προαιρετικά) καθώς και το μαυσωλείο του προέδρου της Γιουγκοσλαβίας. Συνεχίζοντας προς την εκκλησία του Αγίου Σάββα, εκκλησία που ξεκίνησε πριν τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο και ακόμη είναι ημιτελής. Ακολούθως θα περάσουμε από τα κατεστραμμένα κτήρια αποτέλεσμα των βομβαρδισμών της πόλης κατά τον πόλεμο του 1999, τα κτήρια της Βουλής, της κυβέρνησης και το Δημαρχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το απόγευμα θα έχουμε μια μίνι κρουαζιέρα στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα, ξεκινώντας από το Νέο Βελιγράδι προς το Παλαιό θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την πρωτεύουσα από μια διαφορετική ματιά. Δείπνο και διανυκτέρευση.
 
3η Μέρα: Βελιγράδι - Άντα Τσιγκάνλια - Δείπνο στη Σκαντάρλια
Πρόγευμα και πρωινό ελεύθερο. Σας προτείνουμε να κάνετε μια επίσκεψη στη λαϊκή αγορά που βρίσκεται κοντά στο ξενοδοχείο σας, ή να κάνετε τα ψώνια σας από τον πεζόδρομο της Κνεζ Μιχαήλοβα.  Μετά το μεσημέρι θα επισκεφθούμε την περιοχή Άντα Τσιγκάνλια, παρόχθια του ποταμού Σάββα, όπου θα θαυμάσουμε την περιοχή διασχίζοντας την με τρένο. Χρόνος ελεύθερος για να απολαύσετε το καφέ/ποτό σας σε μια από τις καφετέριες ή τα μπαράκια της περιοχής. Μπορείτε ακόμη να απολαύσετε το μπάνιο σας στις όχθες του ποταμού (κατάλληλη περιοχή για μπάνιο). Επιστροφή στο ξενοδοχείο αργά το απόγευμα. Το βράδυ θα μεταφερθούμε στη περιοχή Σκαντάρλια, μποέμικη περιοχή του Βελιγραδίου με γραφικά δρομάκια, όμορφα μουσικά ακούσματα και ευωδίες από τα παραδοσιακά εστιατόρια. Θα απολαύσουμε το δείπνο μας μετά μουσικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.  
 
4η Μέρα: Βελιγράδι - Μοναστήρι Χόποβο - Σρέμσκι Κάρλοβτσι - Οινοποιείο και Μουσείο Μελισσοκομίας - Νόβισαντ 
Πρόγευμα και ακολουθεί ολοήμερη εκδρομή προς τα βόρεια της Σερβίας διαμέσου της πεδιάδας της Πανονίας. Πρώτος μας σταθμός το Μοναστήρι Χόποβο, ένα από τα πολλά μοναστήρια στη περιοχή Φρούσκα Γκόρα. Συνεχίζουμε για την όμορφη κωμόπολη Σρέμσκι Κάρλοβτσι, όπου το κέντρο του περιστοιχίζεται από κτήρια με πλούσια αρχιτεκτονική. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Παλιό Πατριαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο Σέρβικο Γυμνάσιο και την Θεολογική σχολή. Ακολουθεί επίσκεψη σε τοπικό οινοποιείο όπου θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε 7 διαφορετικά είδη κρασιών και 3 διαφορετικά είδη μελιών. Επόμενος σταθμός μας είναι στο φρούριο Πετραβαραντίν που βρίσκεται στις όχθες του Δούναβη. Συνεχίζουμε για την όμορφη πόλη Νόβισαντ όπου θα έχουμε περιήγηση στο κέντρο της πόλης με τα όμορφα κτήρια, την καθολική εκκλησία της Παναγίας και το Δημαρχείο. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό ή καφέ (προαιρετικό). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Δείπνο.
 
5η Μέρα: Βελιγράδι - Βουνό Άβαλα - Τοπόλα - Κράλιεβο 
Πρόγευμα και αναχώρηση με τις αποσκευές μας για το Κράλιεβο. Θα περάσουμε από το βουνό Άβαλα όπου θα θαυμάσουμε το φυσικό περιβάλλον, θα δούμε το μνημείο του Αγνώστου ήρωα και θα θαυμάσουμε από ψηλά την πόλη του Βελιγραδίου, από τον ομώνυμο πύργο Άβαλα. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας προς τον νότο αφού σταματήσουμε στην κωμόπολη Τοπόλα, ιστορικό και θρησκευτικό κέντρο των Σέρβων, αφού από εδώ ξεκίνησε η επανάσταση εναντίων των Τούρκων από τον ηγέτη των Σέρβων Καραγιώργη. Στο πιο ψηλό σημείο της πόλης θα δούμε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με τα πανέμορφα ψηφιδωτά, το εξοχικό του Βασιλιά Πέτρου, το Κονάκι του Καραγιώργη Σερβίας και το Βασιλικό μουσείο οινοποιίας. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας προς το Κράλιεβο θα περάσουμε από την βιομηχανούπολη του Κρακουγιεβατς, πόλη κατασκευής των όπλων Ζάσταβα και των αυτοκινήτων Yugo. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση δωματίων. Σας προτείνουμε στο ελεύθερο χρόνο να κάνετε την βόλτα σας στο κέντρο της πόλης με τα μικρά καταστήματα και να απολαύσετε το καφέ σας σε μια από τις πολλές καφετέριες. Δείπνο και διανυκτέρευση. 
 
6η Μέρα: Κράλιεβο - Μοναστήρι Ζίτσας - Λουτρόπολη Βρίνιατσκα Μπάνια - Κράλιεβο 
Σήμερα μετά το πρόγευμα θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο γνωστά Βυζαντινά Μοναστήρια της Σερβίας, το Μοναστήρι της Ζίτσας. Είναι εδώ που έχουν στεφθεί επτά Σέρβοι βασιλιάδες του Μεσαίωνα. Συνεχίζουμε για την Λουτρόπολη Βρίνιατσκα Μπάνια, που είναι και η πιο γνωστή στη Σερβία και μια από τις ωραιότερες στα Βαλκάνια. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα δρομάκια που υπάρχουν στα πάρκα. Χρόνος για να απολαύσουμε τον καφέ μας στις γύρω καφετέριες ή γεύμα (προαιρετικά). Θα πάρουμε το μικρό τρενάκι που περνά παράλληλα με τον πεζόδρομο για μια βόλτα. Εδώ τα ζευγάρια μπορούν να ενώσουν την αγάπη τους με τις κλειδωνιές στο γεφύρι της αγάπης και να διαβάσουν την ιστορία του εθίμου που έχει σχέση με την Ελλάδα. Επιστροφή αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.  
 
7η - 8η Μέρα: Κράλιεβο - Βελιγράδι - Πολυκατάστημα - Λάρνακα
Πρωινό ελεύθερο. Νωρίς το απόγευμα αναχωρούμε για το Βελιγράδι. Θα μεταφερθούμε σε ένα από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα στο Νέο Βελιγράδι όπου θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε κάποια ψώνια, για καφέ, ξεκούραση ή και ένα ελαφρύ δείπνο(προαιρετικό). Μεταφορά στο αεροδρόμιο γύρω στις 21.00 για τη πτήση της επιστροφής. Άφιξη τα ξημερώματα της επομένης.